Este cineva care să nu fi avut un ursuleţ de pluş? Din acela mare, pufos şi foarte prietenos, cu ochi lucioşi de nasture?
Ei bine, toţi ursuleţii noştri, adunaţi la un loc, nu fac cât Ursuleţul Winnie Puh! Pentru că Winnie nu este din pluş, ci din cuvinte, şi asta îl face să rămână viu în mintea noastră, mai viu şi decât ursuleţii adevăraţi de la zoo. Înainte de a-i afla aventurile, trebuie să ştiţi că îi place la nebunie mierea şi că poate să rabde de foame cam o săptămână dacă, în loc să primească de mâncare, prietenii îi citesc o poveste frumoasă...
Ursuleţul Winnie Puh este primul volum de poveşti ce urmăreşte aventurile ursuleţului de pluş Winnie şi a prietenilor săi, Purceluş, Aiurel, Tigrişor, Kanga, Ru şi Christopher Robin. Deşi sunt convins că sunteţi familiarizaţi deja cu aventurile simpaticelor personaje datorită filmului produs de studiourile Walt Disney bazat pe întâmplările din cartea de faţă, acum aveţi ocazia să fiţi şi mai aproape de aceste poveşti, pline de căldură şi situaţii amuzante.
Alan Alexander Milne s-a născut la Londra, pe 18 ianuarie 1882. După ce-a ajuns la şcoală, a început să-şi manifeste spiritul creativ, scriind versuri, parodii şi scurte texte umoristice pentru ziarul şcolii. Studiile universitare le-a făcut la celebra Universitate Cambridge, unde a editat ziarul facultăţii.
Christopher Robin Milne, singurul copil al autorului, s-a născut în 1920 şi a fost de la început o sursă de inspiraţie pentru tatăl său. Când Christopher Robin avea doar un an, a primit cadou un urs de pluş de la Harrods (celebru lanţ de magazine) şi apoi un tigru, un purcel şi un măgar. Ideea de a da viaţă acestor jucării într-o carte pentru copii a fost a lui Daphne Milne, soţia scriitorului. Ursuleţul Winnie a fost lansat în 1924, consacrându-l imediat pe A.A. Milne drept un important autor de literatură pentru copii. Căsuţa de pe Strada Puh a fost publicată în 1928, iar ambele cărţi au fost ilustrate de Ernest H. Shepard, care a făcut desenele, inspirat fiind de Christopher Robin şi de jucăriile lui.