Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Aperitive și gustări Academia Barilla

Aperitive și gustări Academia Barilla

Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul "Food as Culture", Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.in zilele noastre, ca raspuns la nevoile nutritive in schimbare si la noul ritm al vietii, masa italiana este mai simplificata. Antreul ramane felul de mancare servit odata cu bautura de aperitiv, o moda bine incetatenita in Italia de multi ani. Nu este de mirare faptul ca aperitivul - sub forma unor mici gustari delicioase, numeroase si variate, acompaniate de un pahar de vin alb de calitate sau vermut ori de o bautura nealcoolica, un suc de fructe, de exemplu - s-a dovedit a fi adevarata vedeta a acestor adunari.Fiecare dintre cele 40 de retete selectate de Academia Barilla constituie un preludiu extraordinar la o masa excelenta. Dar chiar si atunci cand micile delicatese nu sunt preludiul unei cine, ele pot fi perfecte ca acompaniament la acea placere atat de tipic italiana, de a petrece timpul cu prietenii...


3500 lei

În stoc
Garnituri Academia Barilla

Garnituri Academia Barilla

Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul "Food as Culture", Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.inca de la inceputurile ei, bucataria italiana a fost indragostita de legume si verdeturi. Este o veche si lunga poveste de iubire, nu doar o pasiune trecatoare. in cadrul unei mese in stil italian, legumele sunt utilizate nu numai in prepararea diverselor feluri din meniu, dar si ca protagoniste ale garniturilor care insotesc felul principal de mancare, bazat de carne sau peste. Legumele pot fi savurate crude sau gatite: fierte in aburi, inabusite, sotate, gratinate, marinate, prajite, preparate ca trifolati (taiate in felii subtiri si sotate cu usturoi, ulei de masline si patrunjel) sau fripte pe gratar.Pentru acest volum, Academia Barilla a selectat 40 dintre cele mai bune retete de garnituri din traditia culinara italiana. Ele se remarca printr-o bogatie de culori, texturi si arome; un deosebit respect pentru calitatea exceptionala a ingredientelor de baza; simplitatea prepararii care creeaza prin ea insasi eleganta; si, mai presus de orice, placerea impartasita cu ceilalti...


3500 lei

În stoc
Pește Academia Barilla

Pește Academia Barilla

Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul "Food as Culture", Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.Pestele este, cu adevarat, una dintre vedetele bucatariei italiene. Poate fi fiert in aburi, cu zeama de lamaie si ulei de masline, poate fi amestecat intr-o salata simpla sau poate fi folosit in retete mai extravagante, cum ar fi delicioasele supe de peste. Poate fi servit ca antreu sau, din ce in ce mai mult, ca fel principal in locul carnii, atat acasa, cat si la restaurant. Toti acesti factori fac din peste piatra de temelie a asa-zisei diete mediteraneene, recomandata tot mai mult de catre nutritionisti pentru echilibrul ei si pentru beneficiile aduse sanatatii.Acest volum este o incursiune printre delicatesele Mediteranei pe care bucataria italiana le-a celebrat intotdeauna cu inspiratie si farmec...


2500 lei

În stoc
Carne Academia Barilla

Carne Academia Barilla

Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul "Food as Culture", Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.in cadrul unei mese italiene, preparatele din carne se servesc imediat dupa primo (sau "primul fel", care consta de obicei din paste sau supa) si contin cele mai multe proteine. Clasicul secondo in bucataria italiana, insotit aproape intotdeauna de o garnitura preparata din legume crude sau gatite, se bazeaza pe folosirea carnii sau a pestelui.Academia Barilla a selectat 40 de retete excelente pe baza de carne din traditia culinara italiana. Unele sunt foarte simple si pot fi preparate in mai putin de o ora, in timp ce altele sunt mai minutioase, necesitand o mai mare grija si atentie in timpul prepararii. Dar, de la cele mai simple la cele mai complexe, toate aceste preparate suculente si consistente se pot asocia de minune cu cele mai bune produse ale traditiei italiene, de la vinuri excelente pana la otetul balsamic de Modena, de la ciuperci la trufe, de la branzeturi la carne conservata.Felurile de mancare pe care le veti descoperi in acest volum sunt preparate prin multe metode de gatit; si fiecare are o poveste de spus, o versiune care va poate inspira...


3500 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Paste Academia Barilla

Paste Academia Barilla

Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul "Food as Culture", Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.Pastele sunt placerea suprema a Italiei. Sunt simbolul unei culturi care celebreaza nu numai experienta si creativitatea in bucatarie, ci si bucuria de a petrece mai mult timp in jurul mesei. Pastele sunt o galaxie a gastronomiei, o aventura mereu inedita de forme, culori, arome si stiluri. Ele sparg granitele in materie de metode de gatit, istorie si "acompaniamente" culinare. Indiscutabil, pastele cu cucerit lumea, incepand cu Italia, unde au devenit, practic, un monument national inchinat asa-zisei la dolce vita.in bucataria italiana, pastele pot suporta practic un numar infinit de combinatii. Pot fi proaspete; umplute sau neumplute; framantate cu ou, ca in regiunile nordice, sau fara ou, ca in cele sudice. Iar sosurile pentru paste sunt alese in functie de forma pastelor si de tipul ocaziei: posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate, mai ales ca sosul potrivit poate transforma pastele intr-o salata racoritoare de vara sau un deliciu cald, de iarna...


2500 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă