Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Adrian Hădean

Adrian Hădean

Adrian Hădean este un cunoscut „bucătar” român. A crescut în Baia Mare, un oraș din nordul României, unde și-a făcut debutul ca bucătar profesionist. Astăzi, este un renumit bucătar român, gastronom, blogger alimentar, scriitor și personalitate publică.

    


#24centimetri

#24centimetri

Una dintre cele mai recente revelaţii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucătar. Cartea să, în parte o autobiografie, în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată, răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casă bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seară târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gătit și de viață.„Dacă pui o bucată de unt proaspăt într o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separă, iar apă se va evaporă. Dacă lași untul topit într un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupă partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupă fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile (adică ard mai greu), pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia.” (Adi Hădean)..


3700 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă