Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Alexia Udriște

Alexia Udriște

Alexia Udriște s-a născut în Craiova, dar a copilărit și pe malul Dunării, printre cărți cu povești și ilustrații. Desenează de când se știe, însă nu a avut curajul să viseze că poate face o meserie din asta. Ilustrația de carte a devenit o plăcere nevinovată printre proiectele sale, la care revine mereu cu inima deschisă și cu dorința de a experimenta. Dintre cărțile ilustrate de ea: Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat (de Iulian Tănase), Sarea în bucate (după Petre Ispirescu), Cartea curajului (de Adina Rosetti) s.a.  

Bea mai mult ceai negru decât este recomandat și visează să aibă un atelier într-o seră. Până una altă, ilustrează și brodează povești în felurite forme, pe hârtie și pe carton, pe plapumi și perne, pe ceșcuțe și farfurii, umplând astfel lumea de culoare și lumină.


Decebal și un solomonar misterios
Stoc epuizat
Vezi detalii
Extraordinara călătorie a ariciului Ariston

Extraordinara călătorie a ariciului Ariston

În Extraordinară călătorie a ariciului Ariston se Întâmplă lucruri absolut, aproximativ și total extraordinare, dacă nu chiar fantastice.După ce își vinde ácele miraculos-vindecătoare, Ariston pleacă În lumea largă și, în drumul sau spre Everest, se oprește totuși să mănânce un tiramis’ În capitală Franței, la Paris, sau să vadă cel mai frumos amurg, Într-un sătuc din Luxemburg. Reușește Ariston să-și depășească delicată condiție de arici și să devină un erou al celor care vor să fie și curajoși, și liberi? Și care este rețeta, cu sau fără ace?Suferind de dor de ducă, Ariston ácele-și vinde și cu banii de pe ele pleacă lumea să colinde. Înspre Everest pornește, unde fratele sau geamăn, ce Breton el se numește, Își făcuse o căsuța dodoloata și drăguță. Avalanșă ce se iscă din senin și Într-o doară Îi readuce pe-Ariston și pe Breton În Africa natală, unde erau așteptați, cu sufletul la gură, de Leontina, soția lui Ariston, și de Clementina, sora geamănă a Leontinei și viitoarea soție a lui Breton. Greu nu este de ghicit: finalul poveștii e unul fericit.Iulian Tănase are suficienți pitici, pe creier și-n trasurici, încât era absolut firesc, pentru el, să aibă lipici la arici. Și nu doar la arici, ci și la melci, la licurici, precum și la alte ființe mici. Are doi copii, Adoră și Sacha, cărora le spune tot felul de povești – asta se întâmplă când îți iubești curat și sincer ființele de lângă ține: faci tot ce se poate să se simtă ele bine. Cu ariciul Ariston, Iulian s-a întâlnit din întâmplare, ziua în amiază mare, într-o țară-ndepărtată, frumoasă și minunată. A fost dragoste la prima vedere, căci ariciul Ariston nu e unul oarecare, cum se și poate vedea în această cărticică cu parfum de acadea.Alexia Udriște, văzându-se înconjurată de ácele ariciului Ariston, adună câteva și, după ce le transformă rând pe rând în pensule magice, îl însoțește cu fiecare ilustrație în călătoria lui plină de peripeții în jurul lumii. Fiindcă îndrăgește deopotrivă copiii și aricii, ea colorează cum nu se poate mai cald povestea extraordinară a lui Ariston care, curajos din fire, reușește să între în sufletele tuturor copiilor și mai mari, și mai mici...


3999 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Iancu de Hunedoara şi legenda fântânii din castel

Iancu de Hunedoara şi legenda fântânii din castel

În acest episod decupat din istoria românilor, aventurierii gemeni Ilinca și Călin se apropie prin magie de epoca unuia dintre marii reprezentanți ai neamului Corvinilor: Iancu de Hunedoara. În celălalt capăt al firului poveștii, aventurile îi conduc către aflarea tainei atât de bine păstrate de bunicul lor.Alături de ei, vom citi cu nesaț și vom afla lucruri noi și interesante despre legenda vechii cetăți Hunedoara, despre Castelul Corvinilor cu cele opt turnuri de apărare, dar și, printre rânduri, despre ultima mare curciadă purtată de Europa împotriva Imperiului Otoman.Recomandarea editorului: Într-unul dintre cele mai aventuroase romane din serie, copiii îi vor însoți pe cei doi gemeni în noua lor poveste și vor fi martorii vrăjiți ai unor episoade, ai unei epoci și ai unor obiceiuri din istoria României, istorie îmbrăcată de Simona Antonescu în haine captivante de poveste.Teme de discuție-          Ce rol a jucat Iancu de Hunedoara în istoria României?-          Ce spun legendele despre cetatea Hunedoarei și castelul Corvinilor?-          Ce a însemnat Imperiul Otoman pentru Europa și țările române?Legături cu programa școlară-         O perioadă din istoria României povestită într-un mod fermecător (domnia lui Iancu de Hunedoara și cruciada împotriva Imperiului Otoman)-         Descoperirea unor zone istorice din România prin aventura personajelor (zona Hunedoarei)-         Lămurirea unor cuvinte moștenite din limba turcă, care țin de straiul sau obiceiurile otomane...


2499 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană

Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană

Menumorut și minele de aur de la Roșia MontanăSuntem în anul 914. Ilinca și Călin se trezesc în galeriilor minelor de aur de la Roșia Montană, acolo unde copii asemenea lor muncesc pentru a-și întreține familiile. Însă cei doi frați descoperă că galeriile nu ascund doar aur, legendele vorbind despre taine mult mai mari ce se pot află la Școală Solomonarilor din Crângul Pământului.Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezența istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.„Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseșți și îl deschizi, atunci toate cele care au fost ti se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înțelegi miezul de adevăr al lucrurilor și ajungi să simți că realmente te înrudești cu cei despre care scrie prin cărțile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveți în voi un ochi special, cu care va puteți vedea strămoșii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere și povești fabuloase. Trebuie doar să căutați în voi ochiul acesta și apoi să priviți filmele dintre paginile cărților.” (Simona Antonescu)..


2499 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii

Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii

Suntem în anul 470, iar Ilinca și Călin au ajuns acum înapoi în timp în cetatea Histria. Aici le cunosc pe surorile gemene Zia și Sarmisa, fiicele nobilului Aeticus, dețînătorul uneia dintre cele mai frumoase biblioteci antice. Însă pasiunea pentru cunoaștere a nobilului cărturar nu se rezumă doar la știința adunată în manuscrise, iar gemenii află cu surprindere că acesta a făcut chiar și o călătorie în jurul lumii.  Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezenta istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.„Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseșți și îl deschizi, atunci toate cele care au fost ti se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înțelegi miezul de adevăr al lucrurilor și ajungi să simți că realmente te înrudești cu cei despre care scrie prin cărțile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveți în voi un ochi special, cu care vă puteți vedea strămoșii. Va fi magic, că un film de aventuri, cu mistere și povești fabuloase. Trebuie doar să căutați în voi ochiul acesta și apoi să priviți filmele dintre paginile cărților.” (Simona Antonescu)..


2500 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă