„Roman despre societatea de azi, „Prințesă și profetul” este o pledoarie pentru implicarea noastră în viață cetății. Schimbarea în bine e posibilă, dar numai dacă fiecare este cu adevărat dispus să dea o mâna de ajutor.” (Lire)
În India, la Bombay, se întâlnesc cerșetori, mistici, prostituate, oameni de știință, escroci, corporatiști… într-o lume globalizată, împărțită între învingători și învinși și analizată fără încetare de sociologi și economiști, Shafique Keshavjee a scris un roman incisiv despre globalizare. Sărăcia, violență și imoralitatea sunt puse față în față cu bogăția, blândețea și bunătatea. Scriitorul care a publicat Regele, înțeleptul și bufonul spune acum o poveste tristă, al cărei deznodământ depinde însă de fiecare dintre noi.
„Un singur tip de întrebări se regăsește în această povestire: cum se face că, în ciuda experienței dobândite timp de secole, lumea noastră rămâne atât de inumană, de nedreaptă și de înrobitoare și de ce, în ciuda atâtor cuceriri ale cunoașterii și genialității, la fiecare șapte minunate un copil sub zece ani moare în continuare de foame? De ce mai mult de 800 de milioane de ființe umane că voi și că mine suferă în permanentă de subnutriție și zac în cocioabe? De ce, la Sud, că și la Nord, nevoia de hrană și/sau de sens continuă să cufunde în moarte atâția bărbați și femei, copii și bătrâni, cerșetori și milionari?” (Shafique Keshavjee)