O teorie oportună și provocatoare care își propune să demaște cauza principala a crizelor financiare recurente din ultimii douăzeci de ani. Explicația oficială și larg acceptată a crizei economice globale din 2007-2009 susține că băncile centrale ne-au salvat din haosul provocat de lăcomia Wall Streetului. Cu siguranță băncile centrale au stins incendiul crizei, dar este posibil că tot ele să fi pus focul de la bun început?
Banca Angliei și Sistemul Federal de Rezerve al SUA au folosit momeala ratelor scăzute ale dobânzii cuplate cu bățul inflației în misiunea lor de a impulsiona creșterea economică. Bluff dezvăluie cum această tactică a eșuat și, în schimb, a dus la un amestec nesănătos de datorii, boomuri succesive pe piețele imobiliare și de capital, în timp ce salariile stagnau.
Bluff oferă o critică incisivă la adresa politicilor băncilor centrale și pledează în favoarea unei dezbateri publice privind rolul acestor bănci atotputernice, pentru recunoașterea efectelor negative ale deciziilor lor politice îndoielnice și pentru o reevaloare vitală a contractului social dintre popoare și băncile lor centrale.