V-ați întrebat vreodată care este structura scoarței cerebrale și în ce mod transmite sistemul nervos mesajele senzoriale către creier?
Sau care este diferența dintre craniul unui adult și cel al unui nou-născut? Cum (și de ce) este produsă saliva?
În Atlasul corpului uman. Structura și funcțiile organismului, profesorul Peter Abrahams vă răspunde la aceste întrebări și la multe altele într-un ghid fascinant și accesibil, care vă ajută să înțelegeți complexitatea structurii corpului omenesc și modul de funcționare a întregului organism.
Cartea descrie componentele acestuia, de la cap la degetele membrelor inferioare, și este structurată în nouă capitole, intitulate: capul, gâtul, toracele, membrele superioare, abdomenul, sistemul reproducător, bazinul, membrele inferioare, sistemul corpului uman.
Fiecare secțiune include imagini color detaliate, peste 400 în tot volumul, care fac textul accesibil și care sunt însoțite de adnotări suplimentare despre oase, mușchi, organele interne, vasele de sânge și nervi, oferindu-vă posibilitatea de a vă forma rapid o imagine completă despre o anumită zona a corpului.
Atlasul corpului uman. Structura și funcțiile organismului este o lucrare de referință atât pentru cei care studiază sau predau anatomia omului – elevi, studenți, profesori –, cât și pentru cultura generală a cititorului nespecializat.