Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.

Cristina Andrei

Cristina Andrei (n. 1964) a absolvit Facultatea de Filologie a Universității București, specializându-se în limba și literatură română și italiană.

După câțiva ani de activitate didactică, odată cu Revoluția din decembrie 1989, devine jurnalist la Televiziunea Publică, lucrând pe rând în Redacțiile Cultural, Viață spirituală, Educație-Știință, Religie-Istorie, mediu care i-a oferit prilejul de a realiza documentare dedicate unor personalități culturale și istorice de mare anvergură, unor monumente de artă și arhitectură religioasă-reper pentru spiritualitatea europeană, pentru care a fost distinsă cu premii acordate de jurii de specialitate.

În 2001, este martor privilegiat, că trimis special al TVR, al întâlnirii istorice dintre reprezentanții a două lumi despărțite de o mie de ani, Papa Ioan Paul al ll-lea și Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Vatican.

În ultimii ani, a participat că voluntar în proiecte culturale, realizând filme documentare de autor în legătură cu investigațiile privind descoperirea victimelor comunismului.



Matriarhat

Matriarhat

Opt povestiri și opt personaje feminine foarte diferite sunt surprinse în acest volum, fie în zona lor de intimitate – dragoste, căsnicie, familie –, fie în viață lor socială și profesională. Oricare este povestea lor – o fată din flori ajunsă orfană, o cântăreața al cărei destin este schimbat definitiv de o tentativă de viol la sfârșitul unei nunți, o jurnalistă influentă, a cărei încredere în sine este știrbită de revoltă bruscă a soțului –, toate vorbesc, într-un fel sau altul, despre societatea contemporană definită prin relația femei–bărbați și a raporturilor de putere sau de supunere (pre)stabilite între ei.„Universul ficțional al Cristinei Andrei surprinde prin diversitatea tipologiilor umane, prin subtilitate narativă și prin capacitatea de a concentra, pe spații mici, povești de viață, destine frânte, portrete în mișcare ale unor oameni obișnuiți. Prozele ei vorbesc despre irosire și eșecuri existențiale, despre vulnerabilitate și bucurie, dragoste și ura pustiitoare, furie și tandrețe, despre suferință și moarte, împletite, toate, în viață de zi cu zi. Opt secvențe de viață cotidiană trăită tumultuos și atinse, nu de puține ori, de violență: consumul de alcool, frustrările de tot felul, insatisfacțiile ce rod încă din copilărie, incapacitatea de a-l înțelege și de a-l cunoaște pe celălalt le transformă pe (anti)eroinele celor opt narațiuni în ființe lipsite de strălucire, atinse de degradare fizică și morală. O infernală comedie umană se desfășoară în aceste pagini de mare forță, ce dezvăluie o prozatoare rafinată și pe deplin stăpână a artei de a-și seduce cititorii.” (Carmen Mușat)..


2499 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă