Oamenii se tem de demență mai mult decât de moarte sau de cancer și cred că aceasta este inevitabilă. Renumit neurolog, autorul ne arată însă că destinul creierului nu depinde de genele noastre, ci de ceea ce mâncăm.
Pornind de la dovezi științifice, el ne dezvăluie un adevăr înspăimântător: carbohidrații ne distrug creierul și sunt la originea a numeroase probleme de sănătate – boala Alzheimer, ADHD, epilepsia, anxietatea, durerile cronice de cap, depresia, scăderea libidoului sunt doar câteva dintre acestea.
Cartea ne propune un program de patru săptămâni pentru păstrarea sănătății creierului, care nu presupune recurgerea la medicamente, ci strategii simplu de pus în practică, rețete delicioase și obiective la îndemâna tuturor. Cu noul stil de viață, ne vom simți mai tineri, vom fi capabili să depășim mai ușor perioadele stresante, vom fi motivați să rămânem activi și să relaționăm cu ceilalți și vom fi mai fericiți și mai eficienți.