Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.

Doina Popescu

Doina Popescu, absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universității din București, este autoarea romanelor Șampanie cu soia (2001) și Iluzoria vulpe a fericirii (2014), și a volumului de povestiri Vipia amiezii (2017). Din 1990 a lucrat în presă, ca redactor la Viitorul, România liberă, Agenția de știri Mediafax și Cotidianul. A colaborat la Observator cultural, Cronica veche și alte publicaţii, iar din 1997 a lucrat la Direcţia Știri a Televiziunii Române, ca editor coordonator al Jurnalului și în calitate de coordonator al Biroului EBU (European Broadcasting Union), prin intermediul căruia a furnizat sute de știri și materiale informative de sinteză despre România, preluate și difuzate de televiziuni de pe toate continentele


Trei secole de gastronomie românească

Trei secole de gastronomie românească

Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mâncăi, cunoscători în ale gastronomiei din toată România, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.Cartea noastră e și o încercare de a răspunde la întrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria românească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mâncăruri de cantină muncitorească?  Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului...


5500 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă