Consumerism si cumpatare, rasfat si abtinere, trup si spirit, placere si abandon, abundenta si gratie si rafinament. Pe scurt, echilibru, respect de sine si fericire.
Regimul de Aur
Acasa
• Nu mancati si nu beti in timp ce gatiti.
• Nu mancati direct din frigider sau din camara: intotdeauna puneti mancarea pe o farfurie sau intr-un bol…
• Chiar daca nu e vorba decat de o gustare, nu mancati in picioare, ci asezati-va, pentru a va bucura cat mai mult.
• Incepeti totdeauna mesele cu o supa sau cu o salata.
• La sfarsitul mesei, inainte de a strange, ambalati imediat ce ramane pentru a nu fi tentati sa mai mancati.
• Totdeauna sa aveti o rezerva strategica in geanta - fructe uscate sau un baton de proteine ca sa nu cedati tentatiilor de pe strada.
La restaurant
• Comandati sosurile separat.
• Cereti sa vi se puna la pachet daca v-ati saturat.
• Nu mancati paine.
• Impartiti aperitivul, impartiti desertul.
Im fiecare zi a vietii tale:
• un pahar de apa la trezire si unul la culcare;
• trei mese usoare;
• cu exceptia legumelor, niciodata inca o portie;
• un singur patratel de ciocolata (de cea mai buna calitate);
• la doua zile de derapaj, doua de recuperare;
• sa mananci cu prietenii din placere si singur, pentru sanatate;
• supe iarna, salate de cruditati vara;
• nu mai mult de cinci mese la restaurant pe saptamana;
• numai in restaurante de calitate sau te multumesti cu sandvisurile de acasa;
• produse de calitate "bio" (asta ar trebui sa fie de la sine inteles);
• putin zahar sau deloc;
• doua sau trei linguri de ulei de cea mai buna calitate (de masline, de nuci, de samburi de struguri…);
• legume si fructe;
• peste, oua sau carne slaba de doua sau trei ori pe saptamana;
• interdictiile sunt interzise - corpul tiranizat se razbuna;
• razi, razi cat mai mult.