După experiența intensă și emoțiile care însoțesc operația, tratamentul cu radiații sau chimioterapia (ori toate trei), bolnavii de cancer rămân adesea fără prea multe îndrumări referitoare la păstrarea stării de sănătate după tratament. Îngrijirea postcancer este un ghid accesibil care umple acest gol, oferind informații despre cum să-ți menții sănătatea fizică – având capitole dedicate epigeneticii, nutriției și exercițiilor fizice –, precum și sănătatea emoțională, cu ajutorul unor tehnici de gestionare a stresului.
Noua știință a epigeneticii a demonstrat că nu suntem prizonierii moștenirii noastre genetice. Stilul de viață are un efect asupra celor mai răspândite forme de cancer (mamar, de prostată, endometrial, de colon, de vezică urinară, melanom și limfom).
Autorii prezintă schimbări ale stilului de viață ușor de implementat, care să „activeze" sutele de gene ce luptă împotriva cancerului și să le „dezactiveze" pe cele care favorizează cancerul. La asta se adaugă 34 de rețete sănătoase și sugestii despre cum să rămâi activ și să faci mișcare, cum să-ți „detoxifici" locuința și mediul și ce suplimente alimentare să iei ca să previi apariția ajuți la prevenirea recidivei.
„Nicio formă de cancer nu are o mortalitate de 100%. Oricât ar fi de gravă acea formă, oricare ar fi șansele, există întotdeauna supraviețuitori… După ce sunt supuși unui tratament, mulți bolnavi de cancer suferă inutil, iar unii se confruntă cu riscuri mari — chiar cu eșecul terapiei — din cauza oportunităților ratate din perioada de după tratament. De aici, necesitatea acestei cărți minunate, care oferă sfaturi excepțional organizate și documentate pentru cei care s-au confruntat cu această boală.” (Dr. Mehmet C. Oz)