Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Dreptul și economia turismului. Analiza pluridisciplinară națională și internațională

Dreptul și economia turismului. Analiza pluridisciplinară națională și internațională

In multe dintre statele in care industria turismului a ajuns sa detina o contributie insemnata la PIB, stiinta dreptului si-a indreptat atentia si catre acest sector al economiei si a contribuit prin mijloace specifice (studii, analize, propuneri de lege ferenda, practica judiciara etc.) la o si mai mare expansiune a fenomenului turistic.In acest context, Dreptul turismului s-a conturat inca din urma cu cateva decenii, in tari din Europa Occidentala in principal, atat ca o noua materie de studiu stiintific, cat si ca un nou domeniu de reglementare juridica.Lucrarea de fata isi propune sa deschida si in Romania drumul spre o dezvoltare binemeritata a acestei noi ramuri de drept, sa atraga atentia specialistilor spre necesitatea imbunatatirii si completarii reglementarilor legale din domeniul turismului, in scopul de a sprijini acest sector declarat de Guvernul Romaniei ca fiind de importanta strategica.Deopotriva, ea expune, explica si analizeaza cadrul normativ national aplicabil tuturor zonelor de activitate si problematicii care, in mod direct sau mijlocit, are implicatii in sectorul turistic. Aceasta analiza este completata cu solutii juridice adoptate de alte state ori asumate la nivel regional si international.Insertiile de analiza economica a unor aspecte ale industriei turistice ofera si ele o mai buna intelegere a fenomenului, cu speranta de a largi nivelul de cunoastere si de implicare in dezvoltarea turismului si in Romania.Lucrarea va putea constitui un instrument de lucru util juristilor, fie ei teoreticieni sau practicieni interesati de aceasta noua ramura de drept, tuturor celor care se pregatesc sau deja activeaza in domeniul turismului (studenti ai facultatilor economice de turism, manageri ori simpli lucratori in structuri de cazare turistica, in agentii de turism sau alte entitati cu activitate in turism), dar si turistilor insisi...


7900 lei

În stoc
Legislație în industria alimentară

Legislație în industria alimentară

Dupa cum se cunoaste, industria alimentara este deosebit de preocupata, uneori chiar mai inainte de chestiunile strict economice (costuri, materii prime, rentabilitate, desfacere etc.), de problema cunoasterii si respectarii normelor juridice care ii reglementeaza activitatea, in mod special a celor prin care se urmareste asigurarea calitatii, conformitatii si sigurantei produselor alimentare. De altfel, siguranta si igiena alimentelor sunt problematici de importanta majora pentru intreaga populatie, iar toate normele juridice in aceasta materie au ca scop protectia sanatatii si a vietii oamenilor, prin reglementarea producerii, manipularii, procesarii, depozitarii, transportului si comercializarii unor alimentele sigure pentru consum. Lucrarea expune si explica legislatia aplicabila productiei de alimente (incluzand aici problematici precum: Principiile generale ale legislatiei alimentare a Uniunii Europene; Standarde internationale in domeniul productiei alimentare; Trasabilitatea produselor alimentare si auditul sigurantei alimentelor; Sisteme de alerta pentru alimente; Etichetarea produselor alimentare; Controlul oficial al producatorilor si produselor alimentare etc.) si continua apoi cu expunerea cadrului normativ specific unor categorii de produse alimentare (Igiena alimentelor de origine animala; Productia si comercializarea unor categorii de produse alimentare; Aditivii alimentari si aromele). Ultima parte este dedicata sistemelor Uniunii Europene din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare. Cartea de fata raspunde totodata si tematicilor de curs din facultatile de industrie alimentara, agronomie, ingineria produselor alimentare etc. si in acest fel constituie un sprijin didactic pentru studentii si masteranzii unor astfel de specialitati academice...


5300 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă