Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie Oliver a început să gătească într-un pub deţinut de părinţii săi – The Cricketers din localitatea Clavering, comitatul Essex – la vârsta de 8 ani. După ce a terminat şcoala, a început să se ocupe de catering, iar asta l-a condus către Neal Street Restaurant şi, mai târziu, către The River Café, unde a şi fost filmat de o echipă TV.

Cariera lui în televiziune şi în domeniul editorial a început în 1999 cu seria Naked Chef. Începând de atunci, el a înfiinţat grupul de restaurante Fifteen, a schimbat meniurile din şcolile britanice şi a revoluţionat gătitul acasă. Instituţia prin care face acte de caritate, The Jamie Oliver Foundation, se străduieşte să îmbunătăţească viaţa oamenilor printr-o hrană mai bună. Aceasta gestionează profiturile obţinute de Fifteen Restaurant Group (în care sunt instruiţi tinerii dezavantajaţi ce doresc să devină maeştri bucătari) şi Ministry of Food Centres (în care pot învăţa să gătească membrii unor comunităţi din Marea Britanie şi din alte părţi ale lumii). The Jamie Oliver Foundation s-a implicat în crearea unei scheme de instruire pentru bucătăresele din şcoli şi în demararea unui proiect privind grădinile de zarzavat pentru şcolile primare.

De asemenea, Jamie lucrează la Home Cooking Skills, un curs pentru şcolile gimnaziale autorizat de BTEC. Afacerile sale de succes includ şi lanţul de restaurante pline de stil Jamie’s Italian, o gamă de produse alimentare şi nealimentare, precum şi Jamie At Home, o afacere bazată pe vânzări directe care a creat peste 3 000 de joburi în Marea Britanie.

Jamie scrie pentru diverse publicaţii din Marea Britanie şi din alte ţări, inclusiv pentru propria revistă, Jamie Magazine. Locuieşte în Londra şi în Essex, cu soţia sa, Jools, şi copiii săi.


Economisește cu Jamie

Economisește cu Jamie

Această carte vă va învăţa cum SĂ GĂTIŢI MÂNCARE SAVUROASĂ ŞI HRĂNITOARE, ECONOMISIND BANIMă refer la AROME GROZAVE, reţete de suflet care VĂ VOR UMPLE DE bucurie & MESE COLORATE şi energizante.Fiecare reţetă este foarte NUTRITIVĂ & MAI IEFTINĂ LA PORŢIE DECÂT un meniu cumpărat.E timpul să abordaţi bucătăria INTELIGENT.Jamie Oliver a gătit pentru prima oară într-un pub aparținând părinților săi – The Cricketers, din localitatea Clavering, comitatul Essex – la vârsta de 8 ani. După ce a absolvit școala, și-a început cariera de maestru bucătar, care l-a îndreptat spre River Café, unde a fost remarcat cu entuziasm de o companie de producție pentru televiziune, fapt ce a constituit debutul seriei The Naked Chef. În anul 2001, Jamie a lăsat în urmă această serie, când și-a deschis restaurantul Fifteen din Londra, unde sunt instruiți și în prezent tinerii defavorizați care își doresc o carieră în alimentația publică. După câțiva ani, a izbutit să facă schimbări privind calitatea meniurilor din cantinele școlare din Marea Britanie și a continuat să atragă atenția asupra nevoii de educație alimentară superioară pentru întreaga populație. Organizația sa caritabilă, Jamie Oliver Food Foundation, încearcă să îmbunătățească viețile oamenilor prin instruire nutrițională și abilități în privința gătitului. Această instituție operează în cadrul restaurantelor Fifteen, prin programul de calificare profesională din Londra, ca și în localurile similare din Cornwall și Amsterdam. De asemenea, Jamie organizează cursuri practice de gătit în cadrul centrelor Ministry of Food din Marea Britanie și Australia, în parteneriat cu The Good Foundation. El a creat totodată Jamie’s Home Cooking Skills, un curs pentru școlile gimnaziale autorizat de BTEC, fiind implicat și în Kitchen Garden Project, un program referitor la cultivarea și prepararea ingredientelor, pentru elevii din clasele primare. În SUA, Jamie Oliver Food Foundation încearcă să introducă educația alimentară în programa școlară, în companii și comunități, apelând la parteneriate, pentru a atrage cât mai mulți oameni în proiectele sale generoase. Printre restaurantele de succes ale lui Jamie se numără Barbecoa, Union Jacks și localurile Jamie’s Italian din Marea Britanie și din alte țări. O gamă largă de produse proprii, alimentare și nealimentare, a devenit astăzi renumită în întreaga lume.Scrie pentru revista sa, Jamie Magazine, poate fi urmărit pe propriul canal YouTube – Jamie Oliver’s Food Tube –, deține 5 aplicații premiate și a publicat până acum 14 cărți de bucate, care au înregistrat vânzări impresionante, toate fiind acompaniate de emisiuni televizate. Cea mai populară carte a sa, Gătește în 30 de minute cu Jamie, este în Marea Britanie bestsellerul de nonficțiune vândut cel mai rapid din toate timpurile. Jamie locuiește la Londra și în Essex, împreună cu soția sa, Jools, și copiii lor, Poppy, Daisy, Petal și Buddy...


10000 lei

În stoc
Găteşte în 30 de minute cu Jamie

Găteşte în 30 de minute cu Jamie

O METODĂ REVOLUŢIONARĂ DE A GĂTI RAPID MÂNCARE BUNĂVă voi arăta cum să puneţi pe masă un meniu complet – în 30 de minute fix! Nu un singur fel de mâncare, ci un întreg festin cu bunătăţi minunate.Dacă sunteţi ca mine – vă place mâncarea şi, în plus, aveţi câteva guri înfometate de hrănit când ajungeţi acasă (după o zi lungă!) – atunci daţi-mi voie să vă prezint o metodă complet nouă şi revoluţionară de a găti. În această carte, intenţionez să vă arăt cum să pregătiţi o întreagă masă în timpul în care, de obicei, găteaţi un singur fel de mâncare. Veţi fi surprinşi de tot ceea ce veţi fi capabili să realizaţi în doar 30 de minute. Cu siguranţă, eu am fost surprins!Asta nu înseamnă să facem un compromis cu calitatea. Ci să fim organizaţi, să ne mişcăm rapid şi să folosim scurtături şi trucuri inteligente pentru a pune iute pe masă farfurii cu mâncare delicioasă. Fiecare dintre cele 50 de meniuri incluse aici a fost elaborat cu grijă, aşa încât să nu inducă o agitaţie inutilă – doar bucătărie sănătoasă şi rapidă. Am creat meniuri complete, formate din mâncăruri care merg bine împreună, şi am conceput reţetele într-o manieră unică, uşor de urmat. Acest mod de a găti înseamnă să folosiţi chibzuit fiecare minut, să vă amuzaţi muncind şi să readuceţi în bucătărie atmosfera de altădată.Probabil, vă gândiţi că e un lucru dificil, dar eu vă garantez că veţi reuşi. Aruncaţi o privire înăuntru, ca să vedeţi cam ce fel de mese aţi putea pregăti. Odată ce veţi începe să gătiţi în acest fel, nu numai că vă veţi îndrăgosti iremediabil de gastronomie, dar niciodată nu veţi mai privi în urmă...


9000 lei

În stoc
Împreună

Împreună

Fenomen global în ceea ce privește gătitul și campaniile din domeniul culinar, Jamie Oliver a inspirat milioane de oameni să prepare hrană proaspătă și delicioasă, de la zero. Jamie Oliver este un fenomen global în ceea ce privește gătitul și campaniile din domeniul culinar. De-a lungul unei cariere de 22 de ani ca prezentator de televiziune și autor de cărți de bucate, a vândut peste 48 de milioane de exemplare în lumea întreagă și a atins o audiență globală estimată la 67 de milioane de telespectatori în 182 de teritorii. Rezultatul? Jamie a inspirat milioane de oameni să se simtă bine preparând hrană proaspătă și delicioasă de la zero. Prin organizația sa, Jamie și-a setat un obiectiv ambițios: să înjumătățească nivelul obezității infantile din Regatul Unit al Marii Britanii până în 2030, îmbunătățind totodată sănătatea și starea de bine a tuturor, prin intermediul hranei. Credința lui că businessul poate constitui o forță a binelui care să atragă schimbări pozitive în societate s-a concretizat în dobândirea certificării B-Corp de către Jamie Oliver Group în iulie 2020. Cu 25 de cărți de bucate devenite bestselleruri la activ, Jamie este cel mai bine vândut autor de non-ficțiune din istoria Regatului Unit. În topul național al celor mai bine vândute 20 de cărți din ultimul deceniu (2010–2020), Jamie figurează cu trei cărți de bucate: pe locul 4, 30 Minute Meals (Gătește în 30 de minute cu Jamie, Curtea Veche Publishing, 2012), pe locul 16, 5 Ingredients (5 ingrediente, Curtea Veche Publishing, 2017) și pe locul 17, 15 Minute Meals (Gătește în 15 minute cu Jamie, Curtea Veche Publishing, 2013). Noua carte a lui Jamie, ONE: Simple One-Pan Wonders va fi lansată în Marea Britanie în septembrie 2022, iar ediția în limba română se află deja în pregătire la Curtea Veche Publishing. Pe lângă activitatea sa editorială și de televiziune, Jamie ține legătura cu publicul său prin intermediul multiplelor platforme digitale, apărând în materiale create în exclusivitate pentru website-ul jamieoliver.com, canalele de YouTube Jamie Oliver și pentru o varietate de rețele de socializare. JUM, noua lui aplicație, intitulată după numele său de alint din copilărie, s-a lansat în Regatul Unit în ianuarie 2022. Portofoliul lui cuprinde 60 de restaurante de succes în 22 de țări din întreaga lume, iar gama sa de produse culinare și de bucătărie este în continuă creștere, având practic de toate, de la ustensile de bucătărie până la produse comestibile, inclusiv ierburi & condimente, paste, sosuri și multe altele. ..


14900 lei

În stoc
Jamie găteşte în Italia

Jamie găteşte în Italia

Jamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar şi al campaniilor pe această temă. În cei 19 ani de carieră, ca vedetă de televiziune şi autor de cărţi, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă. Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii şi de a menţine sănătatea şi bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.Jamie a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea şcolii, şi a început cariera de chef, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV, astfel născându se seria de notorietate Bucătarul se dezbracă... de secrete.În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a şi deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat începutul unui vast experiment, desfăşurat de peste 15 ani, consacrat formării tinerilor fără un loc de muncă în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a iniţiat o amplă mişcare în vederea îmbunătăţirii meniurilor în cantinele şcolare din Marea Britanie, rezultatul constând într o schimbare uriaşă – şi durabilă – în întregul sistem alimentar din învăţământ. De atunci, campaniile naţionale şi internaţionale ale lui Jamie au continuat să revoluţioneze modul de a se hrăni al oamenilor – mai mult, să stimuleze forurile guvernamentale şi industria de profil în introducerea de măsuri salutare privind educaţia alimentară şi sănătatea publică. Toate activităţile lui comerciale încearcă să definească şi să promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, în sfera nutriţiei.Restaurantele lui de succes includ Barbecoa şi lanţul Jamie’s Italian, situate atât în Marea Britanie, cât şi în alte ţări. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucătărie au devenit faimoase pretutindeni în lume.Jamie se află în contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creând lucruri originale şi oferind îndrumări pe site ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube şi pe tot mai multe şi variate platforme sociale. A publicat până în prezent 20 de cărţi de bucate, toate bestselleruri, însoţite de emisiuni TV. Jamie locuieşte la Londra şi în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, şi copiii lor...


11000 lei

În stoc
Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun

Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun

Cum să devii un bucătar mai bunNici nu vă pot spune cât de mult am visat să scriu această carte. Este cea mai grozavă carte pe care am realizat-o vreodată şi m-am străduit să iasă o lucrare clasică şi modernă în acelaşi timp, valabilă azi şi pentru totdeauna. Indiferent dacă sunteţi student, un cuplu de tineri, un bucătar cu experienţă sau un începător în domeniu, vă stau la dispoziţie o sumedenie de reţete simple şi accesibile, cu care îi veţi da gata pe membrii familiei şi pe oaspeţi. Cartea conţine şi informaţii despre echipamentele de care consider că aveţi nevoie în bucătăria dvs., sfaturi despre cum să recunoaşteţi şi să gătiţi diferite tipuri de carne, precum şi sugestii privind cumpărarea unor produse de cea mai bună calitate. Având în vedere faptul că se consumă din ce în ce mai multe alimente gata prelucrate, e trist că oamenii nu mai au suficientă încredere în ei ca să gătească. Acum e momentul să vă afirmaţi şi să duceţi mai departe fantastica dvs. moştenire culinară!Şi ştiţi ceva? De vreme ce oricum o să mâncaţi de trei ori pe zi tot restul vieţii dumneavoastră, poate n-ar fi rău să învăţaţi să gătiţi bine şi cu plăcere! Aşa că suflecaţi-vă mânecile şi lăsaţi-mă să vă ajut.P.S. Apropo, ar trebui să vă bucuraţi că aţi cumpărat această carte, deoarece fiecare bănuţ rezultat din vânzarea ei va fi investit în a-i instrui şi inspira pe tinerii defavorizaţi din toată lumea să-şi facă o carieră în domeniul culinar prin intermediul fundaţiei Fifteen. Vă mulţumesc din partea lor...


12500 lei

În stoc
Super Food în fiecare zi

Super Food în fiecare zi

***Erată: în prezenta ediție există o mică eroare la pagina 30 - în loc de "1 lingură cu vârf de praf de copt", cantitatea corectă este "1 linguriță cu vârf de praf de copt". Următoarea ediție a cărții va conține această modificare.Aceasta este cea mai personală carte pe care am scris o până acum și, pentru a o alcătui, am întreprins o atentă călătorie în lumea sănătăţii și a nutriţiei. Folosindu-mă de ceea ce cunosc cel mai bine – o mulţime de reţete culinare incredibile –, am speranţa ca volumul de faţă să vă ajute să duceţi o viaţă cât mai sănătoasă, fericită și împlinită. Mâncarea este făcută pentru a fi savurată, împărţită cu alţii, pentru a fi un motiv de sărbătoare, iar preparatele culinare sănătoase și hrănitoare trebuie să fie atrăgător colorate, delicioase și amuzante. Cartea cuprinde numeroase reţete echilibrate, bogate, care vă vor domoli foamea și vă vor încânta papilele gustative. În plus, pentru că am studiat intens tot ce ţine de domeniul nutriţiei, vă asigur că nu puteţi greși, indiferent ce aţi alege de aici. Este de ajuns să culegeţi doar câteva idei din acest volum – ele vă vor schimba felul în care vă raportaţi la mâncare, înarmându-vă cu informaţiile de care aveţi nevoie pentru a avea succes în domeniul culinar.Cu drag, JamieJamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar și al campaniilor pe această temă. În peste șaptesprezece ani de carieră în televiziune și în domeniul editorial, Jamie a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul și să aleagă mâncare proaspătă, sănătoasă, delicioasă. Organizaţia sa caritabilă, Jamie Oliver Food Foundation, și evenimentul anual Food Revolution Day își doresc să îmbunătăţească viaţa oamenilor de pretutindeni printr-o educaţie aprofundată în privinţa alimentaţiei.Jamie a început să gătească în pubul părinţilor săi, Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea școlii, și-a început cariera de maestru bucătar, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV – astfel s-a născut seria Bucătarul se dezbracă... de secrete.În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a-și deschide restaurantul Fifteen, la Londra, unde formează tineri defavorizaţi în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a condus mișcarea ce promova schimbarea calităţii meniurilor în cantinele școlare din Marea Britanie, revoluţionând astfel sistemul alimentar din învăţământ. Fundaţia lui coordonează restaurantul Fifteen și programul de ucenici din Londra, plus restaurantele de același tip din Cornwall și Amsterdam, implicându-se activ în dezvoltarea abilităţilor tinerilor în arta gătitului prin centrele Ministry of Food, deschise de Jamie în Marea Britanie și Australia.A creat, de asemenea, cursul gimnazial „Abilităţi pentru gătit acasă“, al Consiliului pentru Educaţie în Afaceri și Tehnologie, ca și proiectul „Grădina din bucătărie“, un program dedicat claselor primare, care transformă în realitate magia cultivării și preparării hranei. Fundaţia sa activează și în SUA, unde luptă pentru o educaţie alimentară mai bună în școli, în companii, în comunităţi, folosind parteneriate locale, pentru ca de programele ei să beneficieze cât mai multe persoane.Restaurantele lui de succes includ Barbecoa și grupul Jamie’s Italian, situate în Marea Britanie și în alte ţări. Iar numeroasele sale produse alimentare și nealimentare sunt cunoscute în întreaga lume. Scrie regulat pentru propria-i revistă, Jamie Magazine, apare pe canalele personale YouTube, Jamie Oliver’s Food Tube și Drinks Tube, are cinci aplicaţii premiate și a publicat, până acum, șaisprezece cărţi de bucate, toate bestselleruri, însoţite de emisiuni TV. Jamie locuiește la Londra și în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, și copiii lor...


12500 lei

În stoc
Super food pentru toata familia

Super food pentru toata familia

Jamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar și al campaniilor pe această temă. În cei 19 ani de carieră, ca vedetă de televiziune și autor de cărţi, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă. Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii și de a menţine sănătatea și bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.Jamie a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea școlii, și‑a început cariera de chef, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV, astfel născându‑se seria de notorietate Bucătarul se dezbracă... de secrete.În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a‑și deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat începutul unui vast experiment, desfășurat de peste 15 ani, consacrat formării tinerilor fără un loc de muncă în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a iniţiat o amplă mișcare în vederea îmbunătăţirii meniurilor în cantinele școlare din Marea Britanie, rezultatul constând într‑o schimbare uriașă – și durabilă – în întregul sistem alimentar din învăţământ. De atunci, campaniile naţionale și internaţionale ale lui Jamie au continuat să revoluţioneze modul de a se hrăni al oamenilor – mai mult, să stimuleze forurile guvernamentale și industria de profil în introducerea de măsuri salutare privind educaţia alimentară și sănătatea publică. Toate activităţile lui comerciale încearcă să definească și să promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, în sfera nutriţiei.Restaurantele lui de succes includ Barbecoa și lanţul Jamie’s Italian, situate atât în Marea Britanie, cât și în alte ţări. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucătărie au devenit faimoase pretutindeni în lume.Jamie se află în contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creând lucruri originale și oferind îndrumări pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube și pe tot mai multe și variate platforme sociale. A publicat până în prezent 20 de cărţi de bucate, toate bestselleruri, însoţite de emisiuni TV. Jamie locuiește la Londra și în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, și copiii lor...


11500 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă