Am putea construi vreodată un lift spaţial?
Cum a ajuns curcubeul să aibă şapte culori?
Putem merge în linie perfect dreaptă?
Este adevărat că respirăm acelaşi aer pe care l-a expirat şi Iulius Cezar?
De ce nu mă pot gâdila singur?
Pot viermii să-şi digere reciproc amintirile?
Trăim într-o simulare pe calculator?
Ce este mecanismul din Antikythera?
Astfel de mistere au incitat imaginaţia oamenilor timp de secole întregi. Acum avem, în sfârşit, şi răspunsurile la acestea.
În lucrarea de faţă, Jay Ingram ne invită într-o călătorie prin Univers, pe parcursul căreia vom explora curiozităţi de toate felurile. De la cele mai ascunse cotloane ale spaţiului la cele mai uimitoare enigme ale istoriei şi până dincolo de miracolul reprezentat de corpul nostru şi natura umană, Jay ne răspunde la întrebări care au la bază descoperiri ştiinţifice, precum:
De ce este cerul albastru?
Ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea luna?
Cum îşi curentează ţiparii electrici prada?
Să fim sinceri: cine nu s-a întrebat vreodată dacă nu cumva trăim într-o simulare pe calculator sau dacă a existat cu adevărat oraşul Atlantida? Mai mult decât atât, cine nu ar vrea să afle de ce pisicile cad mereu în picioare?
Volumul Ştiinţa lui „DE CE" 2. Răspunsuri la întrebări despre Univers, Necunoscut şi noi înşine îi va încânta şi îi va fascina atât pe iubitorii de ştiinţă, cât şi pe cititorii de toate vârstele, toţi aceştia beneficiind de în¬treaga înţelepciune a autorului, de ilustraţiile amuzante şi de realitatea năucitoare a fenomenelor prezentate (deşi nu putem neglija nici menţiu¬nile surprinzătoare legate de operele de ficţiune).