CEA MAI AȘTEPTATĂ CARTE DE BUCATE A ANULUI 2018
„Urmăresc blogul Laurei cu interes și plăcere pentru că este profesionist și, de multe ori, inventiv. Mă bucură mult că în peisajul editorial românesc al cărților de gastronomie, destul de sărac, apare o voce credibilă, exersată în a se adresa cititorilor. În afară de pasiunea comună și de prietenie, mă apropie de Laura dragostea față de mâncarea românească gătită prin tehnici moderne. Schimbarea modului de gândire a farfuriei tradiționale și abordarea preparatelor moștenite în spiritul gastronomiei moderne trebuie comunicate clar. O viziune nouă asupra bucătăriei nu înseamnă modificarea gustului copilăriei, acel „ca la mama acasă“ ci, dimpotrivă, regăsirea și îmbunătățirea lui (măcar din punct de vedere nutritiv). Iar pe tine, cititorule, te rog să nu o iei pe scurtături în bucătărie. Să citești cu atenție instrucțiunile, să urmezi pașii scriși, să nu te abați de la gramajele menționate. De cele mai multe ori, un detaliu aparent nesemnificativ schimbă chimia preparatului. Știu că Laura a ales pentru această carte rețete care nu dau greș, rezultat al mai multor teste și perfecționări. Eu am încredere deplină în ea și te sfătuiesc să faci la fel. Prin urmare, nu mi-a rămas decât să îți urez lectură plăcută și poftă bună!” (Chef Nico Lontras)
De aproape zece ani, LAURA LAURENȚIU oferă inspirație gurmanzilor din România. Autoare a unui proiect culinar online demarat la începutul lui 2009, sub numele Cuina Bănățeană, Laura Laurențiu continuă și în prezent să scrie pe retetecalamama.ro și pe lauralaurentiu.ro. Acest proiect a fost început din pură pasiune și din dorința de a promova bucătăria specifică zonei în care trăiește autoarea, Banatul, dar a continuat cu înlăturarea limitelor impuse de conceptul inițial, în ideea de a oferi unui număr din ce în ce mai mare de cititori rețete cât mai diverse și simplu de pus în practică. De ani buni, blogul Laurei Laurențiu este unul dintre cele mai citite din online-ul românesc și în jurul lui s-au dezvoltat comunități foarte mari și foarte active în social media. Din dorința de a crește din punct de vedere profesional și de a împărtăși publicului său fidel informații și tehnici corecte, Laura Laurențiu a devenit bucătar profesionist. În continuare, prin activitatea ei, autoarea își propune să risipească miturile din farfurie și să crească un segment de public informat și pretențios, atât în online, cât și în restaurante.