Cartea de faţă este o reeditare a bestsellerului apărut anterior în 2010 şi 2012, cuprinzând 101 de reţete. Autoarea a publicat şi alte patru cărţi: Jurnal de sarcină (2014), Germeni şi vlăstari: surse de sănătate şi energie (2011, 2013), Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi (2011, 2014) şi Paşi în lumea muzicii (2007).
Chiar dacă petrece mult timp împreună cu bebeluşul, Ligia Pop nu şi-a uitat vechile pasiuni. În continuare, activează ca raw food chef (bucătar specializat în alimentaţia vegană fără foc), susţine demonstraţii culinare şi organizează anual la Bucureşti Raw Generation Expo, un eveniment naţional prin care promovează un stil de viaţă sănătos. De asemenea, este gazda unor show-uri TV online („Ligia’s Kitchen“ şi „De vorbă cu Ligia“). A câştigat, alături de alţi 15 bucătari din lume, titlul internaţional YouTube Next Chef.
Ligia Pop este licenţiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi şi e profesoară de pian. Pentru mai multe detalii despre autoare, vizitaţi website-ul ei oficial: ligiapop.com.
Ligia Pop continuă să creeze reţete minunate. Acum, mai mult ca oricând, după ce a devenit mama unei fetiţe superbe, încearcă ingrediente noi şi combinaţii neaşteptate, folosind metode de preparare nonconformiste.
De-a lungul mai multor ani, ea a experimentat reţete — pe care le-a adunat într-o carte, din dorinţa de a le dezvălui şi altora deliciile acestui fel de alimentaţie, numit frumos: raw food. Cartea nu le este dedicată doar celor care vor să elimine din hrana lor produsele de origine animală sau numai celor care intenţionează să pregătească în totalitate meniuri vegane crude. De aceste reţete se pot bucura toţi cei care doresc un stil de alimentaţie mai sănătos. Ligia Pop transmite mai departe sfatul lui Hipocrate: „Hrana să vă fie medicament.”