Marius Cristian (n. 1966) este ziarist și cronicar gastronomic. A absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie, secția Istorie-Filosofie a Universității „Al.I. Cuza” din Iași în 1989. Redactor-șef al revistei studențești Dialog (1986-1989) și al revistelor Romanian Wine Art și Somelierul. A fost secretar general de redacție al cotidianului Monitorul și redactor șef-adjunct al ziarului Obiectiv. În prezent, este editorului site-ului Costăchel. Revistă virtuală de gastronomie reală (costachel.ro).A publicat volumele Caietul de rețete. Bucate și vinuri asortate, Polirom, Iași, 2003; Legendele din farfurie. Rețete celebre cu garnitură de povești, salată de mituri și tacâmuri istorice (ediția I), Ratio er Revelatio, 2016; 100 de rețete românești pentru 100 de ani de la Marea Unire, Vasiliana ’98, Iași, 2017 și a îngrijit lucrarea Somelierul – un altfel de manual. Mâncarea și Vinul, Brașov, 2016.
Marius Cristian
Cauți o carte și nu o găsești pe site?