Mihai Basoiu este un maestru în artă gastronomiei deosebit de generos și îngăduitor. De fapt, el știe să exploateze la maximum cele câteva atribute ale salatelor care fac din ele un fel de vedere ale artei culinare contemporane.
Absolvent al universității Politehnice București, Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Mihai Basoiu este un specialist recunoscut în domeniul telecomunicațiilor. Autor a patru investiții brevetate în România și a mai mult de 30 de inovații aplicate în tehnologia radioreceptoarelor și TV, Basoiu semnează, în cei patruzeci de ani de activitate, un număr impresionant de volume de specialitate (peste 35) la editurile Tehnică, Teora, Elco și Meteor Press.
Personalitate plurivalența, Mihai Basoiu e dovadă vie a faptului că o carieră în domeniul tehnicii nu face decât să potențeze înclinațiile artistice ale unei minți iscoditoare și însetate de partea frumoasă și, de ce nu, gustoasă a vieții. Așa se face că, în ultimii ani, Basoiu se dedică celor dragi dintre pasiunile lui de-o viață: artă culinară, pictură/grafică, sculptură în lemn și piatră, artă creștină, artă țărănească. Are o impresionantă colecție de fluierice și jucării țărănești din lut (sute de exmplare), precum și o colecție de clopoței pentru animale