Frank McCourt își continuă memoriile scriind cu același melanj de nostalgie, umor negru și autoironie plină de compasiune cu care ne-a cucerit în multipremiatul volum autobiografic Cenușa Angelei. După o „copilărie irlandeză catolică nefericită”, Francis se întoarce la New York la vârsta de nouăsprezece ani în compania unui preot pe care-l întâlnește pe vapor și care-i va pipera în mod neașteptat primele zile americane.
Lumea care i se dezvăluie lui Francis este diferită de cea din sărăcăciosul și mucedul Limerik, dar în același timp este altfel decât își imaginase tânărul irlandez. Ca om de serviciu în holul hotelului Biltmore, cu ochii urduroși și dinții stricați, va descoperi imediat ierarhiile bine stabilite ale capitalismului american. Îndărătnic când venea vorba să asculte sfatul conaționalilor săi - „stai printre ai tăi”-, Francis va trăi din plin noua lui viață.
„O țară grozavă are acele elemente care au făcut din Cenușa Angelei un mare succes: vigoare narativă, compasiune pentru defectele și suferințele umane și, mai presus de toate, dragostea pentru cuvinte și înțelegerea tipic irlandeză a faptului că limbajul este singura noastră armă în îndelungata gâlceavă cu Dumnezeu.” Los Angeles Times Book Review