Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Simona Antonescu

Simona Antonescu

Simona Antonescu s-a născut la Galaţi în anul 1969 şi a copilărit în localitatea Ţintea (judeţul Prahova). După absolvirea Liceului „Constantin Dobrogeanu-Gherea” (actualul Colegiu Naţional „Nichita Stănescu”) din Ploieşti, a urmat cursurile Facultăţii de Chimie din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.

A debutat în anul 2015 cu Fotograful Curţii Regale – romanul cîştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2014, şi al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România. Romanul a devenit în scurt timp bestseller şi a fost reeditat în 2016 în colecţia „Top 10+” a Editurii Polirom. În anul 2016 Simona Antonescu a publicat la Editura Cartea Românească al doilea roman al său, Darul lui Serafim.


Decebal și un solomonar misterios
Stoc epuizat
Vezi detalii
Iancu de Hunedoara şi legenda fântânii din castel

Iancu de Hunedoara şi legenda fântânii din castel

În acest episod decupat din istoria românilor, aventurierii gemeni Ilinca și Călin se apropie prin magie de epoca unuia dintre marii reprezentanți ai neamului Corvinilor: Iancu de Hunedoara. În celălalt capăt al firului poveștii, aventurile îi conduc către aflarea tainei atât de bine păstrate de bunicul lor.Alături de ei, vom citi cu nesaț și vom afla lucruri noi și interesante despre legenda vechii cetăți Hunedoara, despre Castelul Corvinilor cu cele opt turnuri de apărare, dar și, printre rânduri, despre ultima mare curciadă purtată de Europa împotriva Imperiului Otoman.Recomandarea editorului: Într-unul dintre cele mai aventuroase romane din serie, copiii îi vor însoți pe cei doi gemeni în noua lor poveste și vor fi martorii vrăjiți ai unor episoade, ai unei epoci și ai unor obiceiuri din istoria României, istorie îmbrăcată de Simona Antonescu în haine captivante de poveste.Teme de discuție-          Ce rol a jucat Iancu de Hunedoara în istoria României?-          Ce spun legendele despre cetatea Hunedoarei și castelul Corvinilor?-          Ce a însemnat Imperiul Otoman pentru Europa și țările române?Legături cu programa școlară-         O perioadă din istoria României povestită într-un mod fermecător (domnia lui Iancu de Hunedoara și cruciada împotriva Imperiului Otoman)-         Descoperirea unor zone istorice din România prin aventura personajelor (zona Hunedoarei)-         Lămurirea unor cuvinte moștenite din limba turcă, care țin de straiul sau obiceiurile otomane...


2499 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană

Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană

Menumorut și minele de aur de la Roșia MontanăSuntem în anul 914. Ilinca și Călin se trezesc în galeriilor minelor de aur de la Roșia Montană, acolo unde copii asemenea lor muncesc pentru a-și întreține familiile. Însă cei doi frați descoperă că galeriile nu ascund doar aur, legendele vorbind despre taine mult mai mari ce se pot află la Școală Solomonarilor din Crângul Pământului.Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezența istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.„Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseșți și îl deschizi, atunci toate cele care au fost ti se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înțelegi miezul de adevăr al lucrurilor și ajungi să simți că realmente te înrudești cu cei despre care scrie prin cărțile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveți în voi un ochi special, cu care va puteți vedea strămoșii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere și povești fabuloase. Trebuie doar să căutați în voi ochiul acesta și apoi să priviți filmele dintre paginile cărților.” (Simona Antonescu)..


2499 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii

Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii

Suntem în anul 470, iar Ilinca și Călin au ajuns acum înapoi în timp în cetatea Histria. Aici le cunosc pe surorile gemene Zia și Sarmisa, fiicele nobilului Aeticus, dețînătorul uneia dintre cele mai frumoase biblioteci antice. Însă pasiunea pentru cunoaștere a nobilului cărturar nu se rezumă doar la știința adunată în manuscrise, iar gemenii află cu surprindere că acesta a făcut chiar și o călătorie în jurul lumii.  Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezenta istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.„Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseșți și îl deschizi, atunci toate cele care au fost ti se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înțelegi miezul de adevăr al lucrurilor și ajungi să simți că realmente te înrudești cu cei despre care scrie prin cărțile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveți în voi un ochi special, cu care vă puteți vedea strămoșii. Va fi magic, că un film de aventuri, cu mistere și povești fabuloase. Trebuie doar să căutați în voi ochiul acesta și apoi să priviți filmele dintre paginile cărților.” (Simona Antonescu)..


2500 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă